<![CDATA[Nieuws - Post Feed]]> https://www.velohome.nl/nieuws.html Mon, 29 Apr 2024 07:47:03 +0000 Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Pinarello kleding 2015]]> https://www.velohome.nl/nieuws/pinarello-keding-nieuwe-collectie-2016.html Nieuwe fietskleding Pinarello 2015 is beschikbaar!

Voor 2015 heeft Pinarello wederom 3 verschillende lijnen met fietskleding gelanceerd. Dit is de:

  • Pinarello Tour Collection: de toplijn
  • Pinarello Corsa Collection: voor de sportieve fietser
  • Pinarello Classics Collection: voor de recreatieve fietser

 

Pinarello Tour Collection - Dogma F8 black/yellow fluo

 

 

De Dogma F8 is de echte toplijn van de nieuwe kleding van Pinarello. Deze is zowel als shirt en broek los te bestellen, maar als set toch echt wel een topper. Fluo geel is ook echt weer 'hot' in het wielerpeleton. En eerlijk gezegd vind ik dit ook wel erg gaaf.

De kleding sluit perfect aan bij je lichaam en zit als een 2e huid. Er worden verschillende materialen gebruikt met hun specifieke kenmerken als ademend en comfort.

 

De broek is voorzien van de topzeem van Giordana.

 

 

Pinarello Corsa Collection

De fietskledinglijn is ontworpen mer een actieve pasvorm voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het fietsen. Het shirt en de broek is ergonomisch gesneden om perfect aan te sluiten bij de vormen en bewegingen van de fietser in fietshouding. Ook voor deze lijn worden er verschillende materialen gebruikt.

 

    

 

 

In deze serie is alleen bij Velohome exclusief verkrijgbaar het

Gara black/sky blue/red shirt. 

Kijk nu meteen!

 

 

 

 

 

 

 

Pinarello Classics Collection

De Classics serie van Pinarello is voor de recreatieve sporter en heeft een mee

r ontspannen pasvorm. Neemt niet weg dat dit ook super kleding is. Zelf heb ik inmiddels een set Bandiera black/yellow fluo getest en is echt perfecte kleding. Lekker opvallend en perfect zittend. Afgelopen weekend nog ruim 90 km achter de scooter mee getraind en kregen veel opgestoken duimpjes.

 

 

 

 

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:05:03 +0000
<![CDATA[Nieuwe collectie 2014 Pinarello fietskleding]]> https://www.velohome.nl/nieuws/nieuwe-collectie-2014-pinarello-fietskleding.html Nieuwe Pinarello fietskleding 2014 is beschikbaar!

Pinarello heeft voor hun fietskleding collectie 2014 drie lijnen gelanceerd. De FR-C Stars, de Scatto 'Tre Bande' en de Vero lijn in Retro styles en Pinarello style.

 

Pinarelo FR-C 'Stars' 

FORMARED-CARBON (FR-C) is de elite lijn in de kleding collectie van Pinarello. Deze award-winnende kleding zet de maat in technische vooruitgang, innovatie en prestatie. FR-C kledingstukken sluiten perfect aan bij de contouren van het lichaam en vormt zo een 'tweede huid' die elke beweging natuurlijk en comfortabel maakt. De weefsels, de functies en de mate van details in de FR-C kledingstukken geven de pasvorm en prestaties die je laten rijden als een professional. 

 

De kleding kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen met ieder hun specifieke kenmerken als zoals ademend, anti-slijtage en comfort. Het shirt heeft 3 open zakjes op de rug en 1 zakje welke met rits kan worden afgesloten. Maar ook een intern zakje is aanwezig. De broek is voorzien van een top zeem van Giordana: de Cirro Omniform.

 

De FR-C lijn is zowel in heren- als in damesuitvoering beschikbaar. Kijk voor deze toplijn van Pinarello!

 

 

 

 

Pinarello Scatto 'Tre bande'

De SCATTO collectie is ontworpen met een actieve pasvorm voor optimale bewegingsvrijheid tijdens het fietsen.  Truien en broek zijn ergonomisch gesneden om perfect aan te sluiten bij de vormen en bewegingen van een fietser in fietshouding. Elk detail is zorgvuldig uitgevoerd, van de selectie van de stoffen tot aan de afwerking. Dit allemaal om je rijgevoel te verbeteren. Het idee is om te vergeten  wat je draagt en je uitsluitend te focussen op je rit.  

 

Ook de Scatto lijn kenmerkt zich door het gebruik van verschillende materialen voor o.a. optimale bewegingsvrijheid.

 

The Scatto serie is de perfecte balans tussen de FR-C en de Vero collecties en is in dames- en herenuitvoering beschikbaar in verschillende kleuren, als Sky blauw, rood, fluo geel en paars en groen voor de dames.

 

Bekijk de complete Pinarello Scatto 'Tre Bande' lijn!

 

 

 

 

 

Pinarello Vero 'Retro Stripes'

De VERO collectie is ontworpen om de recreatieve sporter kennis te laten maken met authentieke fietskleding. De fietskleding heeft een ontspannen pasvorm en retro stijl voor langdurig plezier. Vero kleding is de perfecte instap voor Pinarello fietskleding. 

 

Ook deze lijn is beschikbaar voor mannen en vrouwen.

 

Kleuren mannen: blauw, fluo geel, rood, zwart/rood en wit/zwart.

Kleuren vrouwen: magenta en groen

 

Kijk voor de Vero lijn!

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:05:03 +0000
<![CDATA[Limited Edition Tour de France Oakley Radarlock]]> https://www.velohome.nl/nieuws/limited-edition-oakley-tdf.html Oakley Radarlock limited edition Tour de France

Oakley brillen zijn voor veel fietsers/sporters keuze nummer 1. Niet alleen vanwege de lange sportieve ervaringen van de Amerikanen in sportbrillen, maar ook vanwege de 'cool' factor.

De voordelen van deze brillen zijn o.a. de goede pasvorm, ook tijdens intensief rijden, groot zichtveld en bijna onzichtbaar montuur, zeer veel verschillende glazen mogelijk die makkelijk te verwisselen zijn.

De Radarlock Path TDF Editie van Oakley is voorzien van het Tour de France logo op de lens en een bijpassend kleurendetail op het frame. Via geïntegreerde poortjes geniet je van een verkoelende luchtstroom waardoor de bril altijd comfortabel aanvoelt op je gezicht. Daarnaast zijn de pootjes voorzien van Unobtainium wat zorgt voor verbeterde grip waardoor de bril altijd goed op je gezicht blijft zitten, ook wanneer je het warm hebt. Ook biedt deze bril gedurende de hele dag een prettige pasvorm en worden drukpunten geëlimineerd. De gebogen, brede lens zorgt voor goede bescherming tegen de zon, wind en impact. 

Specificaties Oakley Radarlock Path TDF Editie Zonnebril Wit

  • Speciale Tour de France editie sportbril
  • Voorzien van Tour de France logo op lens en kleurendetail op het frame
  • Gemaakt van duurzaam materiaal waardoor de bril lang mee gaat
  • Licht van gewicht en elimineert drukpunten voor optimaal draagcomfort
  • Unobtainium verbetert grip bij de oren
  • HDO (High Definition Optics) zorgt voor helderheid, visuele precisie en slagvastheid
  • 100% UV bescherming
  • Gebogen lens biedt bescherming tegen de zon, wind en impact
  • Kleur montuur: Wit
  • Lenzen: geventileerd OO Red Iridium & VR28 Black Iridium

 

 

]]>
Sun, 28 Apr 2024 22:05:02 +0000
<![CDATA[Test reistas Ogio Endurance Mountain Bike Plus]]> https://www.velohome.nl/nieuws/test-reistas-ogio-endurance-8.html Test reistas Ogio Endurance 8.0

Reizen met bike-bagage is een ruimtevretende bezigheid. Helm, schoenen, voeding, zonnebril etc zijn onhandige dingen om in een normale tas mee te nemen en ook nog eens snel te kunnen terugvinden. Laat staan dat je vuile kleding moet vervoeren en je schone spullen vies worden. Er zijn echter speciale reistassen voor fietsers die het allemaal een stuk makkelijker maken.

 

Ogio Endurance 8.0

De Ogio Endurance is verkrijgbaar in 4 maten van 41 tot 80 liter. De versie 8.0 die getest is door het blad Mountainbike Plus is de één na grootste en meet 49 liter. De tas is gemaakt van stevig materiaal en heeft een intelligent draagsysteem, waardoor hij ook als rugzak gedragen kan worden. In de Ogio zit een apart geventileerd vak voor natte spullen en een groot hoofdvak voor droge spullen. Daarnaast vinden we een voorvak met kleine subvakjes om je voeding of andere kleine spulletjes te organiseren. Een uitwendig helmvak en een hardcase-vak om je sportbril veilig op te bergen, maakt de Ogio tot een fiets-specifieke tas. Ook een geisoleerd bidonvak ontbreekt niet. In totaal zijn er maar liefst 12 vakken, allemaal met een aparte functie. De Ogio heeft een heel mooi draagsysteem waardoor je de tas even snel op je rug kunt gooien om na het douchen met fiets en bepakking terug te rijden naar je auto. Het onderste vak in de Ogio is een vak voor vuile en natte was en kan via een extra rits worden vergroot en ventilerend worden gemaakt.
 
Functionaliteit: *****
Vakindeling: *****
Afwerking en kwaliteit: *****
 
De sportive fietser zou deze tas in zijn of haar bezit moeten hebben voor optimaal transport van alle spullen die je naast je fiets nodig hebt voor een wedstrijd of cyclosportief.
 
Wil jij voortaan ook georganiseerd met je fietspullen op pad? Ogio Endurance 8.0
 
 

 

]]>
Thu, 25 Apr 2024 22:00:02 +0000
<![CDATA[Review blad Fiets: Sidi Wire Carbon Vernice]]> https://www.velohome.nl/nieuws/review-blad-fiets-sidi-wire-carbon-vernice.html Wire

We zullen ze eens ontleden. ‘Wire’ slaat op het sluitsysteem. Voorheen maakte Sidi vooral gebruik van ‘straps’ die je op verschillende manieren kon aandraaien. Deze nieuweling heeft in principe twee ‘wires’. Een op de wreef. De draaiknop zit aan de rechterzijde van de schoen. Die draaiknop heet het ‘Techno 3 system’. Bovenop de wreef zit nog een draaiknop; daar draai je de ‘wire’ van, zeg maar, de band bovenop aan. Het loshalen: aan de zijkant van het Techno 3 systeem ziten twee kleine knoppen die je eenvoudig indruk waardoor de draad ontspant.

 

Vernice
De schoenen zelf zijn vooral van kunststof gemaakt. Glad kunststof, wat –inderdaad- op een glanzende vernis laag lijkt. Vandaar de naam Vernice. Verder ook nog de –komt die- ‘Adjustable Heel Retention Device’. Hiermee verstevig je de top van de heel cup en voorkomt afglijden van de schoen tijdens steile beklimmingen of sprints. De schoen kan eenvoudig smaller of breder worden gemaakt door middel van twee kleine stelschroefjes. De zool: carbon zool. Vervaardigd volgens de zogenaamde ‘sandwich’ methode. Bestaat maar liefst uit acht lagen! +/- 30 Gram lichter en iets meer flex. Met instelbare ventilatie-slider om de opening gemakkelijk te regelen.


Pasvorm
Er zijn heel veel maten: 38 – 38,5 – 39 – 39,5 – 40 – 40,5 – 41 – 41,5 – 42 – 42,5 – 43 -43,5 – 44 – 44,5 – 45 – 45,5 – 46 – 46,5 – 47 en 48. Een maat 44 weegt 320 gram per stuk. In vergelijking zitten de Wire Carbon ‘strakker’ als de oude types. Dat is vooral te danken aan de drie ‘knelpunten’: de twee Techno  3 draaiknoppen en de voorziening bij de hiel. Het aandraaien van de draden zorgt er voor dat de wreef nauw aansluit. ‘Vroeger’  ( gaan we weer…) zat een Sidi echt als een pantoffel. Nu ook nog omdat het materiaal aan de binnenzijde zacht aanvoelt. Vooral bij de tong – die deels vastzit aan de wreef – en de zijkanten van de schoen zijn lekker zacht.


Praktijk
Lekker comfortabel, en toch een stuk ‘vaster’ als de oude types. Dat is dus te ‘wijten’ aan de extra draaiknoppen en aan de volledig carbon zool.  Ben je dus gewend aan de oude types dan zul je waarschijnlijk even moeten wennen. De maatvoering schatten we hetzelfde in als bij de andere types. Verder: koop een stel overschoenen. Het groen-geel is natuurlijk heel mooi, maar toch ook kwetsbaar. Niet zozeer door vuil, maar je zult maar een keer langs een muurtje schrapen…  De Sidi Wire Carbon Vernice zijn er in verschillende kleuren. Ook zijn er natuurlijk special editions. Die zijn echt spectaculair en ook nog eens € 20- duurder. Bijna € 400,- is dan wel een behoorlijk bedrag. Maar o jee, ze zijn wel heel mooi.  

Conclusie
Topschoenen. Strak en zeker. Goede pasvorm –wel heel goed op de juiste maat letten!. En gewoon heel opvallend. Prijs/kwaliteit verhouding? Voor een liefhebber gewoon goed. Punt. 

]]>
Fri, 26 Apr 2024 22:00:03 +0000